Logotip projekta ROAD3P

Vabilo na dogodek »Kaj ponuja aktualna evropska finančna perspektiva projektom kulturne dediščine?«

Vabimo vas, da se pridružite nacionalnemu informativnemu dogodku, ki ga Inštitut za ekonomska raziskovanja organizira 29. novembra 2023. Če želite na enem mestu izvedeti, kateri so ključni evropski programi, ki finančno podpirajo raznovrstne projekte, ki so usmerjeni k ohranjanju, obnovi in revitalizaciji kulturne dediščine in jo pojmujejo kot enega od pomembnih dejavnikov doseganja multiplikativnih učinkov na gospodarski sustainable development in trajnostni turizem, se nam pridružite v prostorih GZS v Dvorani C na Dimičevi 13, Ljubljana, s pričetkom ob 9.30.

Na dogodku »Kaj ponuja aktualna evropska finančna perspektiva projektom kulturne dediščine« boste dobili celovit pregled različnih programov (Obzorje Evropa, Ustvarjalna Evropa, ESPON, URBACT, The European Urban Initiative, Interreg programi, NextGenerationEU, Evropska kohezijska sredstva), ki med svoje cilje umeščajo podporo raziskovalnim, infrastrukturnim projektom ter projektom za krepitev zmogljivosti institucij na področju kulturne dediščine in trajnostnega kulturnega turizma.

Z nami bodo nacionalni predstavniki, poznavalci posameznih programov, ki bodo predstavili tiste specifike programa, ki se navezujejo na kulturno dediščino, in odgovorili na vaša vprašanja za pripravo uspešnih projektov na razpise.

Prijave zbiramo na tej POVEZAVI, podrobne informacije o vsebini dogodka pa najdete v PROGRAMU.

29. november 2023

GZS, dvorana C, Dimičeva 13

9:30-13:45