Aktivnosti na projektu Forget Heritage

/9.8.2017/ V okviru projekta Forget Heritage (program Srednja Evropa) so v zadnjih mesecih potekale razli─Źne aktivnosti v zvezi z analizo potreb po usposabljanjih na podro─Źju revitalizacije kulturne dedi┼í─Źine s pomo─Źjo kulturnih in kreativnih industrij (KKI). IER je tako pripravil vpra┼íalnik ter izvedel anketo med predstavniki javne uprave ter med predstavniki KKI, ki se ukvarjajo z upravljanjem kulturne dedi┼í─Źine. Sodelovali smo tudi pri pripravi fokusne skupine na to temo, ki je potekala 21. 6. 2017 v Poligonu. Glavne ugotovitve lokalne ┼ítudije bodo skupaj z rezultati drugih partnerjev zdru┼żene v transnacionalno poro─Źilo o potrebah po usposabljanjih, ki bo slu┼żilo kot izhodi┼í─Źe za pripravo transnacionalnega modela usposabljanj.

 
SEE-6 Economic Outlook, 3. številka

/30.6.2017/ SEE-6 Economic Outlook analizira trenutne makroekonomske trende ter podaja kratkoro─Źno napoved klju─Źnih agregatov za 6 dr┼żav Jugovzhodne Evrope: Bosno in Hercegovino, Hrva┼íko, Makedonijo, ─îrno goro, Srbijo in Slovenijo. V tretji ┼ítevilki, ki je dostopna na SEE-6 Economic Outlook, 3, je kot posebna tema obravnavana digitalizacija v dr┼żavah JV Evrope.

 
Lokalno otvoritveno sre─Źanje projekta Youmig

/1.6.2017/ Lokalno otvoritveno sre─Źanje projekta Youmig je potekalo 16. maja 2017 v Mariboru. Sre─Źanje se je pri─Źelo s tiskovno konferenco, kjer je bil projekt predstavljen medijem. Po novinarski konferenci se je za─Źel Migracijski forum s predstavitvijo projekta Youmig in njegovih ciljev, ─Źemur je sledila ┼żivahna razprava razli─Źnih strokovnjakov na lokalni in nacionalni ravni. Migracijski forum se je zaklju─Źil s sklepom, da integracije mladih migrantov ni mogo─Źe uspe┼íno obravnavati samo na dr┼żavnem nivoju in da je sodelovanje nevladnih organizacij klju─Źnega pomena. V tem procesu morajo sodelovati vse ustrezne institucije in organi, kot najbolj┼ía mo┼żnost pa je bil spoznan pristop ┬╗vse-na-enem-mestu┬ź.

 
Mednarodna konferenca projekta Forget Heritage v Ljubljani

/18.4.2017/ 21. marca 2017 je Ljubljana gostila mednarodno konferenco projekta Forget Heritage (program Srednja Evropa) z naslovom ┬╗Nove zgodbe starih hi┼í ÔÇô Kako uspe┼íno upravljati stavbe kulturne dedi┼í─Źine?┬ź. Predstavitve, video posnetke in fotografije s konference si lahko ogledate na spletni strani RRA LUR.

 
Mednarodna konferenca projekta Forget Heritage

/20.3.2017/ Ljubljana bo gostila mednarodno konferenco projekta Forget Heritage (program Srednja Evropa). Konferenca z naslovom ┬╗Nove zgodbe starih hi┼í ÔÇô Kako uspe┼íno upravljati stavbe kulturne dedi┼í─Źine?┬ź bo 21. marca 2017 v ljubljanskem Mestnem muzeju. Konferenca, ki jo organizira Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije v sodelovanju z In┼ítitutom za ekonomska raziskovanja bo namenjena predvsem lastnikom in upravljavcem stavb kulturne dedi┼í─Źine ter odlo─Źevalcem in oblikovalcem politik na tem podro─Źju. Program konference si lahko ogledate na naslednji povezavi: program konference.

 
Otvoritveno sre─Źanje projekta L2P 2020+

/24.1.2017/ 20. 1. 2017 je v Bad Radkersburgu (A) potekalo otvoritveno sre─Źanje projekta L2P-2020+, ki se izvaja znotraj programa Interreg V-A Slovenija-Avstrija. V okviru sre─Źanja so bili za medije in partnerje v projektu predstavljeni namen in cilj projekta ter predvidene projektne aktivnosti. Sre─Źanje je slu┼żilo tudi sestanku projektnih partnerjev, kjer je potekala diskusija o do sedaj opravljenem delu ter na─Źrtovanih aktivnostih za prihodnja obdobja. Za ve─Ź informacij o projektu kliknite tukaj.

 
Otvoritveno sre─Źanje projekta AlpSib

/16.12.2016/ 14. in 15. 12. 2016 je v Pordenonu (I) potekalo otvoritveno sre─Źanje projekta AlpSib, ki se izvaja znotraj programa Interreg Alpine Space in ki naj bi vplival na ve─Źja vlaganja z dru┼żbenim u─Źinkom (SII), s tem, da se osredoto─Źa na obveznice z dru┼żbenim u─Źinkom (SIB). Projekt namerava pospe┼íiti SII z vzpostavitvijo in razvojem sredi┼í─Źa za investicije z dru┼żbenim u─Źinkom, ki bo namenjen izmenjavi znanja, usklajevanju politik in razvoju ter pomo─Źi pri vzpostavljanju novih pobud za SII. V okviru sre─Źanja so bili za dele┼żnike in partnerje v projektu predstavljeni namen in cilj projekta ter predvidene projektne aktivnosti. Sre─Źanje je slu┼żilo tudi sestanku projektnih partnerjev, kjer je potekala diskusija o do sedaj opravljenem delu ter na─Źrtovanih aktivnostih za prihodnja obdobja. Za ve─Ź informacij o projektu kliknite tukaj.

 
Otvoritvena konferenca projekta Forget Heritage

/23.11.2016/ IER se je 15. in 16. 11. 2016 v Genovi (IT) udele┼żil otvoritvene konference projekta Forget Heritage (program Srednja Evropa) z naslovom Heritage in the City. V okviru konference so med drugim bile predstavljene ┼ítevilne prakti─Źne izku┼ínje na podro─Źju javno-zasebnega sodelovanja pri upravljanju s kulturno dedi┼í─Źino. Na vzporednih delavnicah, ki so obravnavale ozave┼í─Źanje o pomenu kulturne dedi┼í─Źine, javno-zasebno sodelovanje, izku┼ínje z razli─Źnimi poslovnimi modeli ter dru┼żbeni vpliv kulturne dedi┼í─Źine, je bil predstavljen tudi slovenski primer hostla Celica. Poleg konference je potekal tudi sestanek projektnih partnerjev, v okviru katerega je potekala tudi diskusija o sre─Źanju in konferenci v Ljubljani, ki je na─Źrtovana v marcu 2017.

 
Uporaba vprašalnika EQ-5D

/27.9.2016/ EQ-5D je standardiziran instrument, ki se uporablja za merjenje zdravstvenih izidov. Je kratek, enostaven za uporabo, narejen za samoizpolnjevanje s strani anketiranih, anketiranec pa potrebuje le nekaj minut, da ga izpolni. Nekomercialna uporaba vpra┼íalnika v raziskovalne namene je brezpla─Źna, vendar ┼żeli organizacija EuroQol z registracijo ┼ítudij, ki uporabljajo vpra┼íalnik, zagotoviti njegovo pravilno uporabo in analizo podatkov, ki jih s vpra┼íalnikom dobimo. ─îe torej ┼żelite EQ-5D vpra┼íalnik uporabiti v svoji ┼ítudiji, njegovo uporabo registrirajte na registracijski strani. S tem si boste zagotovili brezpla─Źno uradno uporabo najnovej┼íe verzije ustreznega vpra┼íalnika. Ve─Ź v uradnem dopisu.

 
SEE-6 Economic Outlook, 2. številka

/17.8.2016/ SEE-6 Economic Outlook analizira trenutne makroekonomske trende ter podaja kratkoro─Źno napoved klju─Źnih agregatov za 6 dr┼żav Jugovzhodne Evrope: Bosno in Hercegovino, Hrva┼íko, Makedonijo, ─îrno goro, Srbijo in Slovenijo. Poleg tega je v vsaki ┼ítevilki obravnavana izbrana tema s podro─Źja gospodarstva. Druga ┼ítevilka, dostopna na SEE-6 Economic Outlook, 2, obravnava ekonomske vidike begunske krize ter zaznave korupcije v dr┼żavah JV Evrope.

 
Forget Heritage ÔÇô projekt programa Interreg Srednja Evropa

/29.7.2016/ IER se je 20. 7. 2016 v Genovi (IT) udele┼żil prvega sestanka partnerjev v okviru mednarodnega projekta Forget Heritage (program Srednja Evropa). Projekt se bo ukvarjal z razvojem inovativnih upravljalskih modelov javno-zasebnega sodelovanja v neizkori┼í─Źenih zgodovinskih objektih. Glavni cilj projekta je omogo─Źiti bolj┼íe izkori┼í─Źanje potenciala kulturne dedi┼í─Źine, ki ga ta nosi tako za lokalno prebivalstvo kot tudi za akterje s podro─Źja kulturnih in kreativnih industrij. Ve─Ź o projektu na spletni strani projekta Forget Heritage.

 
Nac. prilagoditev primerjalne analize uporabe presejalnih testov

/11.1.2016/ Priprava vrednotenja presejanja raka na debelem ─Źrevesu in danki na evropski ravni je potekala v okviru projekta EUnetHTA Joint Action 2, v okviru 4. delovnega paketa. Pri nacionalni prilagoditvi evropske ┼ítudije za Slovenijo sta sodelovali dve partnerici iz Slovenije, in sicer Nacionalni in┼ítitut za javno zdravje in In┼ítitut za ekonomska raziskovanja. ┼átudija je dostopna na: Prilagoditev evropske ┼ítudije za Slovenijo.